icolorex-no.technoluxpro.com/drivninggips

Gipspuss "Prospectors": egenskaper og påføringsteknikk

Gipspuss "Prospectors" er et av de mest populære materialene blant fagfolk. Det er ideelt for etterbehandling av rom med et normalt fuktighetsnivå, noe som gir tak og vegger jevnhet, glatthet og eliminerer alle feil.

Grunnleggende om materiale

Gips av merket "Prospectors" er produsert av en kjent innenlandsk produsent. Til tross for at selskapets utvalg inkluderer plaster på sement og polymerbindemidler, så vel som dekorative materialer, vurderes den mest etterspurte gipsblandingen for internt arbeid.

Bruk av gips til interiørbruk
Bruk av gips til interiørbruk

Begrensningen i anvendelsesområdet skyldes det faktum at gips ikke tåler fuktighet, så blandinger uten fuktbestandige tilsetningsstoffer kan ikke påføres overflater på badet, dusj, toalett eller andre våtrom. Imidlertid inkluderer noen Prospectors gipsplaster spesielle modifikatorer, og det er derfor de til og med er egnet til å dekorere rom med høy luftfuktighet.

Gips er mye brukt under bygging og etterbehandling når man arrangerer nybygg og private hus. Ikke mindre bra, det er egnet for restaurering, reparasjon av bolig-, kontor- eller offentlige lokaler. Mørtelen er egnet for:

 • tetting av sprekker og sprekker;
 • smøreflis;
 • behandling tak, nisjer, buer, skillevegger;
 • veggfinisher før du bruker dekorative plaster;
 • overflatebehandling før liming av fliser.
Veggdekorasjon med gipspuss
Veggdekorasjon med gipspuss

Gips er ideelt egnet for vegger laget av murstein, gipsbetong, betong og armert betong, luftbetong, cellulær betong, skumbetong. Den passer perfekt på andre gips- og sementplaster. På grunn av sin jevnhet, fin struktur og allsidighet, kan materialet brukes i stedet for kitt. Det er veldig enkelt å påføre denne bygningsblandingen, fordi den er plast og smidig, derfor blir den verdsatt av både nybegynnere og fagpersoner.

til innhold ↑

Sammensetning og fargepalett

Den grunnleggende limkomponenten i gipsen er hvit eller grå gips - et lett, men sterkt mineralmateriale. For å optimalisere egenskapene, inneholder blandingens sammensetning andre mineraler, fyllstoffer, modifikasjonsmidler, myknere, tilsetningsstoffer.

Ved salg kan du finne Prospectors-stukkatur i grått eller hvitt, noen ganger realiseres en rosa bygningsblanding, og denne skyggen vises ikke på grunn av introduksjon av pigment, men på grunn av den spesielle fargen på naturlig gips. Om nødvendig kan materialet farges etter fortynning eller blanding av pulveret med tørt pigment.

Gipshvit tørr blanding

til innhold ↑

Tekniske egenskaper og egenskaper til gips

Gipsplaster "Prospectors" kan påføres manuelt eller mekaniseres. Det passer perfekt med et tynt og ganske tykt lag: det viktigste er at det er innen 5-50 mm. Den optimale lagtykkelsen er 15 mm. Når du bruker tilleggsarmering, kan mellomlaget økes selv opp til 80-100 mm. I henhold til ovennevnte standarder vil gipsen ikke bli sprukket, den vil ikke flasse av etter tørking.

De viktigste egenskapene til stukkblandingen er som følger:

 • dampgjennomtrengelighet - evnen til å passere luftdamp og opprettholde et sunt mikroklima i huset;
 • optimal indikator på fuktopptak - i rom med et normalt fuktighetsnivå kan gipsen absorbere og holde en viss mengde vann uten å skade kvaliteten på finishen;
 • miljøvennlighet, fravær av skadelige komponenter i sammensetningen, overholdelse av alle sanitære og hygieniske standarder, muligheten for bruk selv i barnerom, skoler og førskoleinstitusjoner;
 • glatthet og jevnhet av belegget, ikke behov for etterfølgende sparkling;
 • sikre et høyt nivå av støy og varmeisolering;
 • perfekt innretting av alle baser, egnethet for dekorativ etterbehandling (mosing til glans, strukturering, gir lettelse, tegning, maling).
Gipsens viktigste egenskaper
Gipsens viktigste egenskaper

Materialspesifikasjoner er gitt nedenfor:

 • omtrentlige proporsjoner vann og tørrblanding - 0,5-0,7: 1;
 • forbruk per 1 kvadrat. m område med en lagtykkelse på 1 cm - 8-10 kg;
 • levetiden til den ferdige løsningen er 20-50 minutter;
 • temperatur under drift - fra +5 til +30 grader;
 • limkraft med sokkelen - over 0,5 MPa;
 • trykkstyrke - 2,5 MPa;
 • emballasje - papirposer på 15 kg, 30 kg;
 • Holdbarhet er 6 måneder.
til innhold ↑

Søknadsteknologi

De nøyaktige instruksjonene for å jobbe med Prospectors er gitt på hver pakke med produktet. For å få et belegg av høy kvalitet, må du følge disse instruksjonene strengt.

Overflatebehandling

Først må du forberede basen nøye. For å gjøre dette, fjern den gamle, skrellende gipsen, tørk av skitt, støv, poler tilstrømningen av bygningsblandinger. Oljeflekker vaskes av med løsemidler. Metallelementer (for eksempel festemidler) er belagt med spesielle korrosjonsløsninger slik at de ikke ruster i fremtiden. Ellers vil det vises rustflekker gjennom gipslaget.

For å forbedre limingen av gipsen til basen og støvfjerning påføres 1-2 lag grunning, gi den en god tørr. Hvis overflaten ikke absorberer fuktighet godt, bruk en betongkontaktgrunning. For høyabsorberende underlag er Universal Prospectors best egnet. Etter at komposisjonen tørker opp, fortsetter de umiddelbart til hovedstadiet i arbeidet.

Overflatebehandling
Overflatebehandling
til innhold ↑

Utarbeidelse av arbeidsløsning

For å fortynne gipset, tilberedes en stor praktisk beholder med plast, rent vann, så vel som et bor med et blandemunnstykke eller en spesiell konstruksjonsblander. En del av gipsen bestemmes, som kan brukes på en halv time, og et slikt volum av midler blir forberedt. Overskudd begynner trolig å stivne og vil bli ugjenkallelig skadet.

Vann helles i beholderen, målt strengt i henhold til produsentens anbefalinger. Gipsen helles i væsken i deler, massen piskes med en mikser til selv de minste klumpene forsvinner fra den. Etter et par minutter eltes komposisjonen igjen, hvoretter den vil være klar til bruk. Ingen ekstra komponenter, unntatt tilgjengelige, er lagt til. Unntaket er tørt pigment eller et fargestoff fortynnet med vann for en dekorativ sammensetning (væsken må inkluderes i den generelle normen for fortynning av gips).

Blanding av gips
Blanding av gips
til innhold ↑

Gipsoverflater

Hvis du planlegger å påføre et tykt lag med gips, er overflaten forsterket med et spesielt glassfibernett. Forsterkning av tak er allerede utført med en lagtykkelse på mer enn 2 cm.

Manuell applikasjon

For å bruke løsningen, bruk en sparkel, en bred spatel og en regel. På vertikale baser, bruk produktet i hauger på veggen, og flytt deretter verktøyet nedenfra og opp. Hvis overflaten har en horisontal retning, så vel som når du jobber med taket, flytter du sparkel eller kittkniv til deg selv, går du gjennom gipslaget som regel. Hvis du planlegger å bruke gipsen i flere lag, kan den første trekkes med en hakket sparkel for å forbedre vedheftet til veggen. Da er overflaten i alle fall på linje med regelen.

40 minutter etter å ha utjevnet gipsen, blir den utstikkende tilstrømningen og "øyene" avskåret av samme regel. Gropene er fylt med frisk løsning, glattet med en slikkepott. For å forberede basen for tapeter eller maling, blir det laget en fin finish: bygningens rivjern er fuktet med vann, overflaten er godt tørket. Med høykvalitets mosing kan basen ikke kittes, men bare grunning.

til innhold ↑

Mekanisk bruk

For å bruke mørtelen mekanisk, må du ha en spesiell pistol. Kapasiteten er fylt med gips, hvoretter produktet sprayes med strimler 7 cm brede og opptil 70 cm lange. Hver påfølgende stripe er litt overlappet med den forrige. Gipser veggene i bare ett lag med en mekanisert metode.

Taket kan også behandles med en gipspistol. Etterbehandlingen begynner fra siden av veggen, som er i størst avstand fra vinduet. Jo høyere hastighet på pistolen, jo tynnere vil gipslaget være. Ikke fullfør taket med gips mer enn 2 cm, ellers kan materialet skrelle av. Etter å ha distribuert bygningsblandingen med en pistol, blir den jevnet med en regel og et rivjern.

Pussing med mekaniserte maskiner
Pussing med mekaniserte maskiner

Ved bruk av en mekanisert metode er det viktig å overvåke overholdelsen av sikkerhetsforskrifter. Personlig verneutstyr (hansker, kjeledresser, briller, åndedrettsvern) vil utelukke skade på øyne, hud og luftveier under arbeid. Du kan ikke se bort fra bruken av dem!

til innhold ↑

Fordeler og ulemper med gips

Blant fordelene med gipsmerket "Prospectors" er det verdt å påpeke følgende:

 • utmerket kvalitet, jevnhet, glatthet og duktilitet;
 • enkel påføring på faste underlag;
 • motstand mot sprekker, delaminering under tørking og under drift;
 • forbedring av varmeisolerende egenskaper i rommet, støyreduksjon;
 • muligheten til å fylle både små humper og dype sprekker, hull;
 • lang levetid;
 • utmerket toleranse for ytre påvirkninger;
 • fornuftig pris, praktisk emballasje.

Ulempene inkluderer et ganske stort forbruk av materiale per kvadratmeter dekning. Det vil være nødvendig å jobbe med gipspuss raskt, ellers vil det forringes. Dette punktet kan virke vanskelig for nybegynnere. Hvert påfølgende lag skal påføres først etter at det forrige har tørket helt ut, og det andre laget skal være tynnere og lettere enn det første og så videre. Finishlaget må gjøres det tynneste, ellers vil det ikke være holdbart. Slike strenge krav til metodikken kan også "skremme" en ikke altfor erfaren mester.

til innhold ↑

Materiell pris

Kostnaden for pakking av Stuarteli-gips er 280-350 rubler, noe som er en ganske rimelig pris for 30 kg høy kvalitet bygningsmiks. Dette materialet har ulemper, men de er likevel blokkert av dets mange fordeler og utmerkede ytelse.

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene