icolorex-no.technoluxpro.com/drivninggips

Hvordan lage et "verdenskart" på veggen med dekorativt gips

Påføring av strukturert gips er en flott måte å skape et attraktivt, uvanlig og behagelig å bruke veggbelegg på. Det er mange komposisjoner som er i salg med en rekke teksturer og effekter, så oppkjøringen til en designers fantasi kan være imponerende.

En av de mest interessante og vakreste finishene er dekorativt "verdenskart" -puss, som er laget ved å kombinere forskjellige komponenter og eksternt ligner omrissene til hav og kontinenter.

Variasjoner av gips og eksempler på anvendelse i interiøret

"Verdens kartet" gips er produsert av forskjellige produsenter - både innenlandske og utenlandske. På emballasjen må være riktig merket: i dette tilfellet kan du være sikker på å få ønsket effekt på veggen. En særegen tekstur vises på overflaten når du påfører en blanding av kalk med en rekke andre komponenter. Som et resultat vises "øyer", "hav og hav" - et halvavlastende belegg som imiterer overflaten på kloden eller kloden. Fra forskjellige vinkler ser gipsen annerledes ut, men alltid fengende og elegant.Dekorativt gips for et kart over verden

For fremstilling av materialet brukes bare miljøvennlige komponenter. Grunnlaget er slaked kalk. Også inkludert er:

 • silikasand;
 • fine marmor chips;
 • linolje;
 • silikater.

Konturene av kontinentene, havene, øyene ser fantastiske ut i det indre. Strukturert verdenskartpuss er tilgjengelig i forskjellige nyanser, og er også lett tonet og malt, så det kan velges for nesten enhver designløsning. Alle fargeoverganger er myke, myke.

Selve materialet er preget av høy kvalitet og evnen til å "puste", slik at det ikke krenker det naturlige mikroklimaet i huset. Vegger med puss påført lider ikke av sopp og mugg, og belegget er helt trygt og kan brukes selv på barnerom.

til innhold ↑

Perlemor

Materiale med preg av perlemor er flott for interiøret i stuen eller gangen. Med den kan du gjøre de mest vågale eksperimentene, kombinere maling og lage en rekke mønstre. Perlepuss passer for mange interiørstiler - fra klassisk til eksotisk, antikk og respektabelt. Selv i moderne stiler (techno, hi-tech, moderne) vil slikt materiale se passende ut, derfor kan det med rette kalles universal.Pearl gips verdenskart

For å lage et mønster med perleoverløp, er det viktig å velge riktig kombinasjon av farger. Det er nødvendig å sikre at individuelle nyanser ikke skjuver hverandre, ligger nøyaktig i de tiltenkte sonene og ikke blokkerer nærliggende. Mange farger kan blandes med hverandre og få nye, unike toner.

til innhold ↑

Matpuss

Materiale med en matt effekt blir ofte brukt i romslige rom med store vinduer, der en stor mengde lys faller på veggene.På forskjellige grunner vil et slikt belegg se annerledes ut. For eksempel, på en murvegg, er matt stukk uklart, den ser ikke for lys ut.Matte Stucco verdenskart

På en betongoverflate blir matte nyanser nærmere den opprinnelige fargen, spesielt hvis gipset påføres en grunnet base.

til innhold ↑

Glanset gips

En blanding med en blank effekt er en interessant løsning for et soverom, kjøkken, stue. Glans oppnås ved å introdusere spesielle fyllstoffer og pigmenter blandet med sølv, gull og andre metalliske nyanser. På barnerommet kan slikt gips brukes til å lage fantastiske bilder og uvanlige overløp. De skinnende øyene på ”verdenskartet” vil visuelt utvide rommet, som for å gå i det fjerne.Travertin verdenskart

Ved å eksperimentere kan du gjenskape effekten av antikken eller heterogeniteten til materialer på veggen. Ved å bruke noen plaster lager de også en imitasjon av travertinstein, som også ser luksuriøs og dyr ut og ligner et ”verdenskart”.

til innhold ↑

Gjeldende verktøy

For å bruke gips på veggene, trenger du forskjellige verktøy og forsyninger:

 • spatler av metall i forskjellige størrelser;
 • sparkel laget av stål ("venetiansk");
 • kort haug rull;
 • skum valsen;
 • generelt;
 • svamper og filler;
 • slipemaskin;
 • sparkel;
 • børster;
 • sandpapir;
 • beholder for blandingen;
 • primer.

Stukkaturverktøy verdenskart

Det er verdt å forberede personlig verneutstyr (hansker, verneklær, en åndedrettsvern) og en stepladder hvis du må jobbe i høyden.

til innhold ↑

Stiftelsesforberedelse

Hvis veggen krever å skjule små feil, er “verdenskartet” -puss perfekt for dette formålet. Grove ujevnheter, flis og sprekker kan ikke belegges med dekorativt gips, så de må elimineres på forhånd. Fra overflaten må du fjerne restene av det gamle belegget for å forhindre at det faller av etter ferdigbehandling. Hvis mulig, rengjør veggen til bunnen. Ellers kan du fikse armeringsnettet ved å lime det på sementmørtelen.Klargjør vegger for å gipse et verdenskart

I mangel av alvorlige uregelmessigheter, kan du vaske alle forurensninger med vann og vaskemiddel, tørke av fettflekkene med et løsemiddel, og også slipe veggen med en klut eller kvern. Etter rengjøring anbefales det å påføre en soppdrepende sammensetning, og mens den tørker, må du vegge i 1-2 lag. Bruk spesiell jord med tillegg av fin sand, påfør den med en skumrulle. Metallelementene må behandles med en korrosjonshemmende sammensetning slik at det ikke vises rustflekker på gipsen i fremtiden.

til innhold ↑

Stukketeknikk

Pussarbeid utføres ved en temperatur innen + 5 ... + 35 grader, luftfuktighet - mindre enn 80%. De tillater ikke et temperaturfall på mindre enn +5 grader, spesielt ikke til negative verdier. Gipset fortynnes med vann i henhold til instruksjonene, bland det forsiktig med en konstruksjonsblander.

Første lag

Oftest på salg er det snøhvit stukkatur, som kan farges eller males etter tørking. For å utføre det første laget trekkes en løsning med en slikkepott direkte fra beholderen der den ble blandet, overført til en sparkel, fordelt i et lag på 1,5-2 mm over veggoverflaten.

Første lag med stukkatur-verdenskart

Slip materialet med en bred spatel eller regel slik at skjøtene ikke vises, og unngå sterkt trykk. Belegget er ikke gjort for glatt - det skal ligne en "pelsbelegg", noe som forenkles av materialets kornete struktur.

til innhold ↑

Det andre laget og opprettelsen av "kartet"

Gipset fortsetter å påføres i et andre lag etter tørking av det første. Legg den på små øyer på denne måten: ta litt mørtel med kanten av sparkelen, spred den på veggen, gni den, og skaper effekten av et lite område. De prøver å gjøre kantene på øyene ujevn: så i fremtiden vil de se naturlige ut. De tillater ikke utseendet til klare geometriske former, ellers vil ikke "verdenskartet" fungere.

Under drift skal sparkelen alltid forbli ren, siden det oppstår riper på gipsen når tørkede klumper dukker opp.Dann heller ikke store "kontinenter", da små øyer og "sund" mellom seg ser mer imponerende ut. Små inneslutninger som er dannet av små slag av en sparkel ser også vakre ut. Du kan slå på sparkelen både den samme og en annen mengde løsning - valget er mesteren.

Slik gipser du et verdenskart

Etter å ha fylt det nødvendige området med øyene og hullene mellom dem, begynner de å blanke - mose veggene med en sparkel. Verktøyet drives langs et tørt lag, noe som gjør presset i noen områder sterkere og svakere i andre. Sparkelen skal være laget av slitesterkt legert stål - en annen enhet er ikke egnet for glans, da det vil føre til sverting av gipsen. Som et resultat av denne prosedyren blir kantene på øyene glatt ut, og det vil ikke være noen harde kanter på dem. Produser ofte dobbel glans med et lite intervall. I nærvær av stor ruhet blir sliping utført.

For å forbedre effekten av "verdenskartet", gjør du følgende:

 • de la på en sparkel litt mer løsning;
 • ved lett trykk å presse langs veggoverflaten og fjerne verktøyet, gjenta på flere områder til gipsen helt overgår til overflaten;
 • som et resultat blir ytterligere soner med pels laget på veggen;
 • etter tørking, glatt ut de nye områdene med en sparkel.
til innhold ↑

Fullfør finish

På dette stadiet vil en vakker tekstur med et kornete første lag og et interessant mønster av det andre laget være tydelig synlig på veggen. For å gi et tidligere upigmentert belegg en viss nyanse, er det beiset. Ett lag maling blir vanligvis mørkere, det andre lysere. I tillegg brukes en spesiell gipsvoks, lakk eller maling til dette formålet. Voks påføres best med en svamp ved å bruke sirkulære bevegelser for å behandle hele overflaten jevnt. Øyene gjør ofte mørkere enn grove lapper.Dekorativ pussfinish

til innhold ↑

Gipsforbruk

Strukturerte plaster påføres med et lag som tilsvarer størrelsen på brøkdelen av fyllstoffet deres. Hvert lag på “verdenskartet” -puss er som regel ikke mer enn 2 mm i tykkelse. Materialforbruket for et så tynt lag er lite. I gjennomsnitt blir 1,6-1,8 kg masse brukt per 1 kvadratmeter vegg. Dermed er en emballasje på 25 kg nok for omtrent 15 kvadratmeter overflate.

Andre metoder for pussing

Et "verdenskart" på veggen kan til og med gjøres med en børste. Spissen av verktøyet dyppes i gips, som fortynnes til en mer flytende enn vanlig tilstand. De berører tuppen av børsten til veggen, etterlater en løsning på den, og gnir den deretter litt med en sparkel. For at bildet ikke viser seg å være av samme type, blir noen "øyer" påført med en fille, andre med en svamp.

Et "verdenskart" kan også fås ved hjelp av pneumatiske verktøy. En løsning av dem sprayes på veggen under trykk, og deretter blir sparkelbelegget modifisert. Vanligvis er "øyer" når du bruker den mekaniserte metoden, store.

"World Map" kalles også den opprinnelige basrelieffen på veggen, som er påført med gipsbasert gips. For arbeid trenger du utvannet gips og en ferdig stencil, eller manuelt tegnet bilder. Arbeidet gjøres på denne måten:

 • nivå veggen med kitt, skaper hovedplanet;
 • bruke en dyp penetrasjonsgrunning;
 • overfør tegningen til veggen (helst i cellene slik at den viser seg å være mer nøyaktig);
 • pålegge en gipsblanding som skaper kontinenter og øyer;
 • utføre flere lag med gips for å bygge fjell, andre avlastningsobjekter;
 • om nødvendig på de tykkeste stedene gjør de armering med skruer;
 • etter at komposisjonen har tørket ut, blir elveleier, canyons og andre elementer gjort med et hvilket som helst praktisk verktøy - som fantasien antyder;
 • på slutten av arbeidet utføres veggsliping, grunning og maling.
til innhold ↑

DIY-materiallaging

Typisk kjøpes dekorative plastere som tørre blandinger, som fortynnes med vann i containere i henhold til instruksjonene. Hvis du vil spare penger, kan du lage materialet selv, kvaliteten vil ikke lide. Det er nødvendig å plukke opp kalk- og kvartssand med høy finhet og koble dem sammen. Hvis du tar for mye kalk, kan belegget sprekke raskt. For å gi sammensetningen styrke tilsettes gips. For å få materiale til å dekorere rom med høy luftfuktighet introduseres en liten mengde sement.

Gips "verdenskart" - en original løsning for et hus eller leilighet. Det går bra med andre etterbehandlingsmaterialer, lar deg diversifisere interiøret og gir et stort rom for designer fantasi.

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene