Innovativ avfallsmaling fra AkzoNobel

Mal rester

1. oktober 2019 introduserte AkzoNobel et nytt miljøprodukt på markedet. En forbedret utvikling av selskapet var et maling- og lakkmateriale laget av avfall.

Ifølge representanter for bekymringen er AkzoNobel den første store produsenten som produserer resirkulert maling. Prosjektet ble muliggjort takket være et samarbeid med Veolia Optimized Resource Management-eksperter fra Storbritannia.

Den innovative Evolve matte finishen fra merkevaren Dulux Trade er basert på den gjenværende malingen i bokser som vanligvis havner på et deponi. Generell produksjonsteknologi består av følgende trinn:

  1. Det gjenværende materialet fjernes fra boksene, hvoretter de sorteres, filtreres og renses av Veolia.
  2. Delux-fabrikken behandler dem med ny maling og tester det ferdige produktet nøye for å overholde sine kvalitets- og sikkerhetsstandarder.

Som et resultat inneholder emulsjonen omtrent 35% av det resirkulerte materialet. Innovasjon har en positiv effekt ikke bare fra økonomiens synspunkt, den blir også et betydelig bidrag til økologien på planeten vår.

Mange års hardt arbeid og investeringer har gjort det mulig for ansatte å stenge produksjonssyklusen ved bruk av resirkulerte materialer. En spesiell prestasjon er at sammenlignet med tradisjonelle malinger har nyheten et karbonavtrykk redusert med mer enn 10% (basert på 1 liter produkt).

Evolve er ikke den første opplevelsen av ikke-avfallsproduksjon innen maling. I 2017 produserte Akzo Nobel, sammen med det nederlandske selskapet Black Bear, allerede pulver-øko-maling, der resirkulerte bildekk fungerte som et pigment.

Les også
Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene