icolorex-no.technoluxpro.com/malingJobbe med maling

Hvordan tegne inn gouache - valg av maling og nødvendige materialer for nybegynnere

Gouache er et populært materiale blant profesjonelle artister og nybegynnere. Det er praktisk å jobbe med det. Utvalget av produkter er stort, i tillegg til fargepaletten. Gouache-tegninger er veldig vakre, "saftige", og kan utføres med forskjellige teknikker. For å tegne et bilde med slik maling, må du gjøre deg kjent med dens funksjoner og hemmeligheter.

Tips for nybegynnerkunstnere

Vil du male ekte malerier i gouache? Du bør begynne med å kjøpe riktig materiale. For nybegynnere trenger du papir, en boks med maling, pensler, en palett for å blande toner, servise for vann, en enkel blyant. I minimumssettet er det 12 grunnfarger, når de kombineres får de et bredt utvalg av farger og nyanser. Mer erfarne håndverkere har også andre verktøy, enheter - for eksempel en palettkniv - en enhet for å blande og fjerne gouache-rester, påføre tykk maling på lerretet.

Kunst gouache maling for tegning

I begynnelsen av arbeidet anbefales gouache-maling av de lyseste bildene - fjell, trær, landskap. Å gå til stilleben eller portretter er bare hvis du har visse ferdigheter, etter å ha besøkt malingstimer, kunst. Skisser skal tegnes forsiktig med en blyant, dette vil bidra til å unngå feil på papiret.

til innhold ↑

Gouache - grunnleggende informasjon

Gouache er en type vannbasert maling, den består av malte pigmenter, hvite og vannbaserte lim. Sistnevnte inkluderer stivelse, gummi arabicum, dekstrin. Noen typer maling inneholder også fruktgummi, glyserin, honning, olje, akryl.

Den viktigste forskjellen fra akvareller er dens opacitet. Gouache ble opprettet på grunnlag av akvareller ved å introdusere hvit titanmaling i den for å øke tettheten, delvis lysere toner og dempe dem. For barns kreativitet brukes maling, i tillegg inneholder PVA.

Å jobbe med gouache er ganske enkelt, tegninger brukes på forskjellige typer materialer (papir, glass, stoff, steiner, etc.). Ved hjelp av slik maling kan du implementere ukonvensjonelle ideer: gouache er malt på huden i ansiktet, kroppen, hendene, neglene. Nyheter selges i glass på 10-30 ml, men det er profesjonelle pakker på 500-1000 ml.

Fordelene med gouache er åpenbare:

 • utmerket skjult kraft, muligheten til å dekke mørke flekker med lyse farger;
 • moderat kostnad, effektivitet;
 • hurtig tørking;
 • god løselighet i vann;
 • enkel feilretting;
 • muligheten til å fortynne tørket maling med vann.

Gouache-maling fortynnes med vann og tørker raskt.

Alle disse egenskapene lar deg gjennomføre kreative leksjoner med barn som bruker gouache. Det vil hjelpe deg å lære å tegne vakkert og riktig, mens teknikken kan være helt annerledes. Den ferdige tegningen blir ikke skitten, den trenger ikke å lakkeres, bortsett fra når den utføres på glass, stoff eller keramikk.

til innhold ↑

Typer gouache

Ikke alle gouacher har universelle egenskaper. Avhengig av art, kan kvaliteten variere.Det er til og med tørre pulver som må fortynnes til ønsket konsistens med vann, selv om de sjelden finnes på salg.

fiction

Denne typen maling kalles også profesjonell. Hun er maksimalt fokusert på å lage store, vakre malerier, utmerker seg med matt fløyelsaktig, høy skjult kraft. Et utstryk av materiale i ett lag vil være lyst, mettet, det vil lett overlappe akvarellen. Vanligvis selges art gouache i 36 flasker i ett sett (den finner du med OKPD 2-koden blant skrivesaker). Å lage noen merker av kunstmaling ved hjelp av kostbart arabicum.

til innhold ↑

plakat

Slik maling brukes til å tegne plakater, teaterdekorasjoner, så det inkluderer lyse pigmenter og lim for holdbarhet og rask tørking. I tillegg, i stedet for hvitvask, er kaolin til stede her, noe som gjør tegningene uegnet for rask utbrenthet. Du kan jobbe med gouache på kryssfiner, papp, lerret. Oftest selges plakat gouache i sett med 24 krukker.

Gouache-plakatsett

til innhold ↑

fluorescerende

I tillegg til de klassiske fargealternativene, på salg kan du finne originale lysstofffarger. De er suspensjoner av fluoriserende pigmenter - en løsning av fargestoffer, fosfor på organiske harpikser. PVA-lim, antiseptika og myknere blir tilsatt gouache.

Takket være de introduserte pigmentene ser malingene lyse ut og har egenskapen til å gløde under påvirkning av ultrafiolett stråling. Skjulkraften til slik gouache er lavere, så de brukes bare på hvite baser med tynne streker. Det er til og med neonfarger - de lyser selv i mørket.

til innhold ↑

akryl

Akrylbasert gouache er ikke vanlig, men dens egenskaper avviker fra vanlig maling. Takket være akrylater griper produktet ideelt til alle overflater, mønsteret er lysere og mest motstandsdyktig mot mekaniske skader.

Sett med gouache-maling på akrylbasis

til innhold ↑

Valget av børster for maling

For myke børster er ikke egnet for arbeid med gouache. Det er best å kjøpe børster laget av ekornull - de er moderat myke, har en skarp spiss, lar deg påføre tynne strøk med klare konturer. Men for store tegninger kan slike produkter virke utilstrekkelig elastiske, og arbeidet vil avta. Ulempene med ekornbørster inkluderer også for rask slitasje.

Søylebørster er mer holdbare og spenstige, men prisen er en størrelsesorden høyere enn kostnadene for ekorn. For skyggelegging, oppretting av bakgrunn, fylling, kan du bruke geitehårbørster, syntetiske produkter (nylon). Teksturoverflaten på lerret og papir er bra når du bruker børster av svinebust.

Hvis gouache fortynnes med vann til en mer flytende konsistens, er en grevlingbørste god passform. For å lage spesielle effekter bruker fagfolk noen ganger gummi, silikonbørster, men de er ikke egnet til å lære barn og nybegynnere. For å male et stilleben kan du også bruke skumsvamp, ruller, vanlige papirservietter. Noen teknikker involverer å jobbe med en tråd i stedet for en pensel.

Grevling ullbørstesett

Hvilken penselform skal du velge for gouache? Her er de viktigste anbefalingene:

 • flat - brukes til å fylle bakgrunnen, bruke brede slag, utføre store deler;
 • rund og oval - universal, endre tykkelsen avhengig av trykket;
 • kontur - brukes til å tegne individuelle deler;
 • vifte - de fyller i bakgrunnen, brukt i teknikken til glass.
til innhold ↑

Overflater til bunnen av bildet

Gouache kan lage ekte mesterverk på nesten hvilket som helst lerret og materiale, det viktigste er at det er tett.

papir

Det anbefales å lage de letteste tegningene for nybegynnere på papir. Du bør velge Whatman A3-papir eller A4-papir, men med økt tetthet. Whatman-papiret er glatt, malingen faller perfekt på det, mens basen ikke suger inn. Hvis papiret er tynt, vil det fra gouache umiddelbart begynne å snevre seg.

Whatman-papir er egnet for tegning med gouache-maling

Et godt alternativ for å lage et bilde er papp. Det skal være hvitt, ensartet i tekstur.I noen tilfeller (avhengig av detaljene i bildet) er det tillatt å bruke farge eller farget papp. Bølgepapp og gouache er tvert imot inkompatible - basen deformeres over tid.

til innhold ↑

kryssfiner

Gouache på kryssfiner er en glede. Dette materialet blir aldri vått hvis det er av høy kvalitet og glatt. Det skal ikke være flekker på kryssfiner som til og med kan komme ut fra under malingslaget.

glass

Gouache kan også brukes til å jobbe med glass. Vanligvis malte hun glass, tallerkener, glassmalerier, håndverk. Det anbefales at du først tegner med blyant på et vanlig papirark og deretter bruker en karbonkopi for å overføre den til glasset. Etter at du kan bruke malingen.

Dessverre tillater ikke vannbasen til gouache deg å lagre tegninger på glass i lang tid. Men dette kan være et stort pluss, fordi du kan skildre nye bilder hver gang - for eksempel lage tegninger for det nye året på en vindusrute. Barnet vil gjerne utføre ideene sine, og justere detaljene enkelt med en fuktig klut. Gouache legger seg godt på glassflasker - flyter ikke, tørker raskt. Det ferdige produktet kan lakkeres på toppen.

Gouache kan males på glass.

til innhold ↑

klut

Trendy utskrifter på t-skjorter, skjørt og bukser er nå på topp av popularitet. Også håndverkskvinner som lager gardiner og produkter for barn tegner på stoff. Selvfølgelig vil det vanlige gouache-mønsteret på stoffet ikke vare lenge, med mindre med forsiktig håndtering. Vann, vasking vil vaske malingen fullstendig. Derfor, for å fikse utskriften, blir lakk eller lim introdusert i malingen, eller den ferdige tegningen er belagt med en spesiell lakk for materialet. Hvis det er ment å vaske noe slikt, er det bedre å ikke bruke gouache, men spesielle akrylfarger.

til innhold ↑

Gouache malingsteknikker

Det er et stort antall teknikker som du kan lære å tegne - trinnvise anbefalinger, videoer, mesterklasser er på Internett. Til og med den unike teknikken for "høyre hjerne tegning" er utviklet - du trenger ikke å bruke logikk for å lage en tegning. Alt arbeid varer flere minutter, som et resultat oppnås et originalt bilde. Følgende er de mest populære malingensteknikker for gouache.

til innhold ↑

glasur

Med vinduer mener vi den trinnvise påføringen av gjennomsiktige, gjennomskinnelige lag med gouache etter at det forrige laget har tørket fullstendig. Dette lar deg få komplekse toner ved å optisk blande farger. Påføring av maling før tørking av det første laget fører til skade på bildet og får en "skitten" farge. Gjennomsiktighetseffekten oppnås ved å fortynne malingen med vann. Antall lag er ikke mer enn 5.

Malingslag

til innhold ↑

Pastøs teknikk

I dette tilfellet påføres tykke slag på arbeidsflaten uten å fortynne gouache. Teksturen, spesifikke toner vil avhenge av strekenes retning. For et ideelt resultat tilsettes PVA til gouache - det vil ikke la malingslaget sprekke, selv om tykke slag fremdeles ikke trenger å påføres.

sgraffito

I denne teknikken påføres første lysstrøk på basen, deretter arbeider de etter tørking med mørk maling - svart, blå osv. Etter endelig tørking av tegningen, tar de en spesiell nål, en skarp pinne eller kniv og klør det øvre laget, og utsetter det nedre. Teknikken ligner gravering, men utføres i løpet av de første minuttene (gouache tørker raskt). Som et resultat blir originalteksturer opprettet, spesielt i forgrunnen til bildet.

til innhold ↑

Blandet media

I denne utførelsesformen brukes forskjellige teknikker, for eksempel er bakgrunnen skyggelagt, mønsteret på den er laget med akrylmaling. Gouache brukes også i ett maleri sammen med akvarell, olje, pastell, tempera.

Gouache brukes ofte sammen med andre malinger.

til innhold ↑

Hemmeligheter for å jobbe med gouache

Det er en rekke tips som kunstnere alltid følger når de jobber med maling. Her er de viktigste:

 • tegne fra mørk til lys - tegne først mørke toner, så sett gjenskinn, lyse flekker;
 • å koble nyanser, ikke glemme om lyssirkelen (fargene i nærheten gir toner uten skitt, grå blanding);
 • å tegne en kontur, ta en tone fra den motsatte sektoren;
 • tegne skygger med blå, grønn, lilla, men ikke svart;
 • riktig flekker etter at gouache er helt tørr;
 • når tørking gouache vil lysne, er det derfor nødvendig å ta lysere farger;
 • i stedet for en palett for å blande maling, kan du bruke papp, et brett;
 • skyer på himmelen er malt med vanlig hvitvask, gress med grønn maling og trær med en lysere grønn tone enn gress.

Gouache-maleri

Det er nødvendig å avansere mestring i trinn, fra enkle til komplekse, da tegninger vil komme ut mer vellykket.

til innhold ↑

Master class: maleri med gouache

Et enkelt eksempel på hvordan du lager et ekte bilde (vinter tre) trinn for trinn:

 1. Du bør starte med bakgrunnen - snø, himmel. I området der treet vil være, er det nødvendig å gjøre himmelen lysere.
 2. Etter å ha tørket bakgrunnen med en blyant, tegne et tre med kvister. Tegn deretter konturene med maling, etter å ha trukket bagasjerommet, brune greiner, på spissene, gjør dem hvite av snø. På hovedgrenene bør du tegne flere små grener.
 3. Lag detaljene. For å gjøre dette, lys opp små grener og "styrke" bagasjerommet med mørkebrun, svart gouache. Legg grener til grå skygger.
 4. For å lage et lysere bilde, kan du legge inn rosa, blå i bakgrunnen - som himmelens nyanser.

For å dekorere bildet, kan du også tegne dyr, fugler, en krans - alt som fantasien forteller. Gouache vil raskt bli et yndet materiale for kreativitet, fordi det er enkelt og morsomt å jobbe med det!

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene