icolorex-no.technoluxpro.com/malingJobbe med maling

Hvordan blande maling for å få en brun farge

For begynnende artister kan spørsmålet oppstå hvordan man får en brun farge, fordi det er langt fra alltid i gouache-settet. Denne tonen er ikke inkludert i hovedgruppen og kan oppnås fra en blanding av sistnevnte. Men feil tilnærming til å kombinere maling fører ofte til en grå masse eller ikke skyggen som opprinnelig var påkrevd. For å lage en maling som ikke skiller seg fra butikken, må du kjenne til triks med farger.

Tone Mixing regler

All informasjon om fargekompatibilitet og funksjoner i kombinasjonen av farger kombinert vitenskapsfarge. Det er basert på et fargehjul med en rekke toner og undertypene deres. Det er tre grunnleggende farger - rød, gul og blå. Hvitt og svart skiller seg fra hverandre, selv om de ikke tilhører de grunnleggende. Alle andre toner kan fås med blanding maling, fordi de kalles sekundær (grønn, lilla, oransje, blå, etc.).

Reglene for å få avledede blomster fra hovednettet

Det er grunnleggende lover for å blande fargestoffer:

  • alle nyanser er delt inn i kromatisk (farge) og achromatisk (hvit, svart, grå), de første er forskjellige i fargetone, letthet, metning;
  • når du blander to farger plassert på akkorden til fargehjulet, vil du få en mellomtone;
  • når to motsatte farger kombineres fra en sirkel, oppnås en annen achromatisk nyanse;
  • du kan blande maling mekanisk (bland farger fra to rør) og optisk (bruke smør på hverandre).

Du kan kombinere gouache, akryl, akvarell, vannemulsjon, olje, konstruksjonsmaling på en hvit palett - slik blir den ferdige skyggen i detalj sett. Hvis det ikke er noen palett, bruk en hvit leirplate, i ekstreme tilfeller - hvite engangsplater (plast) eller papir.

Bland farger for å få en ny farge skal være på en hvit bakgrunn

til innhold ↑

Hvilke farger gjør brun

Du kan til og med lage brunt av plasticine, blekk fra filtpenn, men det beste resultatet oppnås ved hjelp av gouache. For å lage brun maling, må du forberede gul, blå, rød, grønn, svart og hvit - deres forskjellige kombinasjoner vil delta i å få en ny tone.

Det er flere metoder som lar deg lage ønsket farge fra andre malinger. Det er nødvendig å ta klassiske, rene toner uten urenheter. Det er flere alternativer - hovedfargen, trefarger og mellomliggende, samt artister er klar over en rekke tilleggsteknikker for å lage brunt.

til innhold ↑

Bruker primærfarger

Denne metoden er den enkleste, den krever bare nøyaktighet og farger av høy kvalitet.

Grønn med rød

Selv skolebarn fra tegnetimer vet at brunt vil slå ut hvis du legger til rødt til grønt. Når grønt ikke er tilgjengelig, kan gult og blått blandes sammen. Sistnevnte er tatt i like proporsjoner for å skape en "klassisk" grønn tone, selv om det kan tas hensyn til individuelle ønsker. For å få en mer gjennomsiktig brun, kan du ta litt mer gul.

De viktigste metodene for å få brun farge

Det er viktig å legge inn rød farge i grønt, men ikke omvendt. Legg den dråpevis for ikke å ødelegge den nye tonen, og gjør den om til en taupe, rusten eller murstein. Hovedsaken her vil være grønn, men rød gjør den brune tonen varmere.

til innhold ↑

Oransje med blått

Først må du lage en lys oransje farge (hvis den ikke er ferdiglagd). For å gjøre dette, ta rødt, legg litt etter litt gult til det. Mengden gul skal ikke være stor, 10-15% av den totale massen til den endelige fargen er nok. Den endelige nyansen skal være mørk oransje, en lys tone er ikke egnet for å gjøre brun.

Deretter tilsettes blåmaling til oransje - omtrent 7% av totalen. Etter introduksjonen av hver dråpe er fargen godt blandet, og justering av bruntets metning.

Legger blå farge til oransje for en brun farge

til innhold ↑

Lilla med gult

En mellomliggende måte å få brun innebærer å lage en lilla farge og kombinere den med gul. Til å begynne med tar de like rød og blå fargetone. Som et resultat av deres blanding oppnås edel lilla. Så begynner de å legge til en liten gul farge, som vil lysne den fiolette. Brun i dette tilfellet vil ikke være mørkt, men det vil ha en varm og behagelig glød. Å legge til nye deler av lilla fungerer på motsatt måte - det "kjøler" skyggen. Når du bruker denne teknikken, innføring av et stort volum gul maling lar deg få fargen på oker.

til innhold ↑

Tilleggsmetoder

Kombinasjonen av mørk grå med oransje gir også en brun farge, den vil imidlertid forbli kald selv med introduksjonen av en økt mengde appelsin. Brun oppnås også ved å blande grønt, lilla og oransje, men en slik flerstegsteknikk er komplisert.

Å få en mørkebrun farge

I noen av disse alternativene, innføring av ekstra deler av mørk farge bidrar til å få en mørk brun tone. Vi snakker om blå, grønne og lilla farger. Likevel vil nyanser av brunt være forskjellige, fordi hver komponent bidrar til deres opprettelse.

Metoder for å få mørke brune nyanser

Det er en annen enkel måte å få en mørkebrun farge fra akryl, olje eller andre malinger. Litt svart maling dryppes ned i det brune. Men du må jobbe med det med ekstrem forsiktighet, ellers blir fargen skitten svart. Til å begynne med blander fagfolk svart med en liten mengde hvitt, og koker deretter brunt på basis av det. Så svart vil være mykere, gi en mer behagelig mørk brun tone.

Mørk sjokoladefarge kan fås som følger:

  • kombiner gul og blå for å bli mørkegrønn;
  • bland rødt og litt gult hver for å lage oransje;
  • bland mørkegrønn og en dråpe appelsin til du får en gressfarge;
  • ferdig urtete farge å blande med rød, få sjokolade;
  • å lage mørk sjokolade tilsett en dråpe svart maling.

Hvitt tilsettes for melkesjokolade, gult for gylden sjokolade.

til innhold ↑

Lysebrun farge

En lysebrun tone er enkel å lage ved å fortynne en vanlig brun med hvit maling. Jo mer intens bleking, jo lysere er fargen. Det er viktig å ikke overdrive, fordi brun er en varm nyanse, og hvit "kjøler" den. Vanligvis er 1-5% av den totale vekten av blekket nok til å oppnå en tilstrekkelig grad av lysning. Du kan også få en lysebrun hvis du i utgangspunktet legger til mer gul, selv om det er ganske vanskelig å beregne proporsjonene så nøyaktig.

Lyse nyanser kan fås ved å legge hvit maling til brun

til innhold ↑

Middels brun

For å oppnå en middels brun intensitet, bland gul, blå i like deler, og tilsett deretter 20 vekt% rødt av blandingen. Deretter justerer du skyggedybden ved å legge til svart eller hvitt - avhengig av behovet.

Rødbrun fargetone

Hemmeligheten bak å lage brun med en rød glød er introduksjonen av mer rød fargetone. Når du legger den til grønt, får du først den vanlige brune, så bring den til ønsket nyanse. Intensiteten avhenger av fargetone. I tillegg lages ønsket farge ved å blande rødt, blått og gult. Den enkleste måten å "farge" brun er å tilsette en dråpe rød til den ferdige brune fargen.

til innhold ↑

Brunfarge

Denne nyansen er laget ved å kombinere oransje og blå, etterfulgt av tilsetning av svart maling. Dessuten oppnås en gråaktig eller kaffefarge ved å blande fiolett (lilla) og oransje med introduksjonen av svart.

Nyanser av brunt bord

Nedenfor er dataene om fargene som må blandes sammen for å få brun, samt deres omtrentlige proporsjoner:

nyanse Bland farger proporsjoner
Middels brun blå rød gul 100:100:5
Lysebrun grønn rød hvit 100:5:5
Mørkebrun lilla gul svart 100:10:5
sjokolade Mørkegrønn (gress) orange rød 100:50:40
kaffe orange blå svart 100:50:10
til innhold ↑

Tips og triks

Kunstnere anbefaler å kjøpe en ferdig brun, hvis det er noen tvil om kvaliteten på å blande maling med egne hender. Når du for eksempel jobber med akryl, kan det oppstå problemer når du bruker det på lerret eller klær - fargen på lerretet vil se annerledes ut avhengig av produsent og de spesifikke komponentene i sammensetningen.

Det er også bedre å farge i butikken, hvis du må male et stort volum av vegger i huset - det er nesten umulig å få en andre porsjon nøyaktig samme maling uten spesialutstyr. I andre situasjoner, ikke vær redd for eksperimenter og lag nye farger selv - dette vil tillate deg å uttrykke fantasien din fullt ut!

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene