icolorex-no.technoluxpro.com/limharpiks

DIY-verksted for å lage et epoksyharpiksbord

Til salgs er det forskjellige versjoner av kjøkkenbord - klassisk og original, laget av tre, MDF, glass og andre materialer. Du kan lage slike møbler med egne hender. Bordet av epoksyharpiks ser utrolig vakkert ut, fordi dette materialet lar deg lage unike design, ekte kunstgjenstander.

Materielle funksjoner

Epoksyharpiks brukes ofte i mesterklasser for fremstilling av smykker, håndverk, skulpturer og interiørartikler. Spesielt populær er den transparente epoksyen, som har et enormt fantasirom. Sammensetningen av epoksyen for fylling inkluderer syntetiske forbindelser av oligomerer, alkoholer og en rekke andre komponenter. For å oppnå de ønskede egenskapene, er det nødvendig å helle herderen i produktet - først etter dette kan harpiksen herde.

Gjennomsiktig epoksy fugemasse

Avhengig av mengden herder, kan introduksjon av andre stoffer, harpiks for produkter få forskjellige egenskaper. Den kan bli solid eller bli til lim, være kraftig eller lik gummi. For bukten av spisebord må harde harpikser brukes, både til å lage nye møbler og gjenopprette gamle. Et slikt belegg vil være slitebestandig og holdbart.

til innhold ↑

Fordeler og ulemper med epoksy-benkeplater

En enorm fordel med produktene er deres unike design. Benkeplaten kan være av noe slag som brukeren ønsker. For å dekorere stoler, salongbord, kjøkkenbord og til og med pulter, brukes forskjellige materialer - trebiter og glass, stubbesnitt, steiner, folie og glitter, sagflis og sand. De bruker også skjell, marmorflis, småstein, suvenirer og penger, tørkede blomster og blader. Harpiksen kan males i hvilken som helst farge opp til den mest mettede tonen, for å oppnå effekten av landskap, sjø, elv, etc.

Andre fordeler med produktene er som følger:

 • full vanntett, vaskbar;
 • bærbarheten til mange husholdningsapparater;
 • mangel på svinn under drift, bevaring av form, startfarge;
 • mangel på deformasjon og reaksjon på moderat mekanisk stress.

Harpiks og trebenk

Når du velger denne teknologien, er det nødvendig å ta hensyn til manglene. Kostnaden for et bord på kjøkkenet, i stuen, benkeplater på badet vil være høye. Forbruket per 1 m2 epoksy er stort, det kan ta 10-20 liter harpiks eller mer. Hvis det er brudd på handlingssekvensen, med det minste tilsyn, vil luftbobler dukke opp inni, som er vanskelige å bli kvitt.

til innhold ↑

Typer og designfunksjoner på tabeller

Vanligvis bruker du epoksy-bordplater. Bordben er best laget av et annet materiale, selv om de også kan helles. Det er forskjellige alternativer for tabeller:

 • gjennomsiktig uten base;
 • med basis av sagskjæringer, tavler, andre deler av tre;
 • kombinert;
 • med ulikt innhold.

Konstruksjoner uten underlag

Hvis vi lager en massiv eller miniatyr gjennomsiktig bordplate uten støtte, må det lages en form for det. Hennes utseende er hvilken som helst, til og med bisarr. Det er i slike tabeller LED-bakgrunnsbelysning, glødende neonelementer og "lyn" ofte blir brukt. Det jellerte bordet med tilsetning av vann ser originalt ut - på overflaten får du reelle romobjekter. Ulempen med grunnløse bord er behovet for forsiktig bruk.

til innhold ↑

Benkeplater av tre og epoksy

Kombinasjonen av eik, alm (alm), furu og annet tre med epoksy er veldig populær. Harpiksen kan brukes i en gjennomsiktig form eller males etter ønske. Matte underlag ser dårligere ut, da treinnsatser er lite synlige. Du kan male et tresagkutt, gjøre det mer lyst eller lysende.

Et annet alternativ hvordan du lager et bord er å helle harpiks på trebunnen, skuffer, gamle tavler vil gjøre. For basen til bordet kan du ta en kryssfineroverflate malt med maling, sponplater marmorert. Du kan til og med sette bildet, stilleben, tegning som grunnlag.

Fyll trebunnen med harpiks

til innhold ↑

Epoksybelagte trebord

Slike produkter innebærer produksjon av et fullverdig trebord - rundt, firkantet, originalt. Innredningen er spredt på den (fargede småstein, skjell, planter, kjegler, malte bolter og muttere, kaffekorn, knapper). Hampen med mose ser vakker ut, de blekede tømmerstokkene ser vakre ut. Dernest helles bordet med en epoksyblanding i et tykt lag, og påfører støtfangere i kantene.

Plater og epoksy tabeller

En plate (blind) kalles en solid massiv plate av tre, stein. Steinbordet fylt med epoksyharpiks vil vise seg å være for tungt, men produktet vil lykkes fra en treplate. Det kreves å klargjøre en plate med følgende egenskaper:

 • tretykkelse - 5-15 cm;
 • kutt - langsgående, uten en trimmet kant;
 • matrise - solide, ingen bindingsplasser;
 • tegningen er vakker, rik, med knuter, en interessant tekstur.

Klar plate kan kjøpes, bestilles hos et trearbeidsfirma. Hvor mye det vil koste avhenger av størrelse, tresort, kvalitet på materialet.

Bordplateplate

til innhold ↑

Elvebord

Elven på bordet er en interessant versjon av innredningen, ofte ligger den i tilknytning til vulkansk lava. I midten av benkeplaten er det et innlegg som ligner en elv som renner gjennom en fjellkløft. Innlegget har en blå, blågrønn farge, basen er vanligvis laget av heltre. På bunnen av "reservoaret" kan du sette småstein, skjell. Formen på bordet gjøres av hvem som helst - rektangulær, oval, rund eller firkantet.

Valg av harpiks for fremstilling av bordet

Hvilken harpiks å velge for kreativitet? Epoxy-merker er forskjellige, de beste som har en lang periode før størkning og er helt gjennomsiktige. Hvis egenskapene til materialet er forskjellige, vil tiden for lag-for-lag-støping øke, selve harpiksen kan koke - overopphetes og forverres. Basisharpikser som ED-20 er ikke egnet på grunn av deres tetthet. Etter herding vil luftbobler byttes ut på bordet. Transparensen til billige basisharpikser er dårlig, og deres styrke er ikke alltid på nivå.

Hvilken harpiks er best for bordet? En rekke verktøy er egnet for møbelproduksjon:

 1. Art Array. Epoksyharpiks med lav viskositet. Gjør det mulig å fylle ut et lag 60 mm tykt.
 2. "Epoxy Master." Denne harpiksen herder lett med et lag på 5 cm, og fyller perfekt vanskelig tilgjengelige områder. Produktets reaktivitet er gjennomsnittlig, så du kan jobbe med det på store produkter.
 3. Art Eco av Ekovanna. Dette materialet helles bare i tynne lag, men det er motstandsdyktig mot sprekker og tillater bruk av akrylfarger.
 4. Epoxacast 690. Gjennomsiktig smykkesharpiks, flott for å helle små gjenstander på bordet.
 5. PEO 610KE. Russisk harpiks blir ikke gul, blir ikke overskyet, den har ikke mørkfarging fra ultrafiolett stråling.

Gjennomsiktig harpiks Art Eco

til innhold ↑

Epoxy Count

For ikke å ta feil, må du nøye beregne mengden konsumert harpiks. Hver produsent angir det eksakte forbruket av materialet, men forskjellene mellom merkene er små. 1-1,1 kg masse forbrukes per kvadratmeter overflate per 1 mm tykt lag. Du må multiplisere denne mengden med den estimerte tykkelsen i millimeter og kvadratur, og legge til litt materiale til feilen.

DIY-bord - teknologi

For å lage en tabell, må du lese instruksjonene og trinn for trinn følge alle punktene. Det er viktig å huske at epoksyen herder raskt ved romtemperatur, så du bør jobbe raskere. Noen mennesker lurer på om det er mulig, og hvorfor varme harpiksen med en brenner. Det er forbudt å varme opp fyllet ovenfra, det deformeres umiddelbart. Andre regler for arbeid med epoksy:

 • ikke glem sikkerhetstiltak, bruk åndedrettsvern, hansker, briller for ikke å skade helsen;
 • arbeid bare i et godt ventilert område;
 • forhindrer at sollys herder harpiksen; det kan bli gult;
 • ikke gjør feiende bevegelser når du blander to komponenter (harpiks og herder), ellers kan du ikke unngå utseendet til luftbobler;
 • ikke frys benkeplaten før den er fullstendig tilberedt - det vil være en separasjon av materialet;
 • Ikke glem polering, belegg med en beskyttende lakk.

Sammensetningen herder dårlig med høy luftfuktighet, derfor må den justeres i arbeidsrommet. For å øke herdingstallet for løsningen, øker du temperaturen i rommet, men uten å varme opp produktet direkte.

til innhold ↑

Nødvendige materialer

Avhengig av hvilken modell som er valgt, kan det være nødvendig med forskjellige tilbehør for å bruke:

 • harpiks i riktig mengde;
 • akryl, interiør maling;
 • maskeringstape;
 • trepinner for å dele benkeplater i sektorer;
 • glass (containere) for blanding av harpiks i forskjellige farger;
 • slikkepott for å spre harpiks på benken;
 • fint sandpapir for sliping eller en kvern;
 • nivå av konstruksjon; laser;
 • ønsket dekor;
 • bord;
 • selvskruende skruer, skruer for tre;
 • flekken;
 • kryssfiner på mold;
 • personlig verneutstyr;
 • tre sager;
 • cellofan for å dekke det helte produktet.

Slipemaskin for å forberede en treflate for å helle

til innhold ↑

utarbeidelse skisse

For å utføre en skisse er det bedre å kontakte noen som har erfaring med modellering, hvis det blir besluttet å lage et komplekst produkt. Det er bedre for nybegynnere å begynne å lage bord med enkle design. Det er nødvendig å beregne størrelsen, alle sider av produktet, tegne dem på papir, for ikke å glemme å markere dekorasjonen.

Produksjon av støttestrukturen

Trinn-for-trinn-instruksjoner for å bygge et bord begynner med å lage en støtte. Når støtten ikke leveres av teknologi, hoppes dette elementet over. Rammen er vanligvis laget av kryssfiner, tre, sjeldnere metall. I sistnevnte tilfelle er det nødvendig med en sveisemaskin, fordi en slik teknikk brukes sjelden. Formen, størrelsen på strukturen er valgt under hensyntagen til dimensjonene til fremtidens tabell.

Forskaling og utfylling

Benkeplaten kan være hel eller bestå av separate deler. Avhengig av behov forberedes forskaling, hvis kanter skal være så glatte som mulig. Alle ledd er forseglet med silikon slik at harpiks ikke lekker gjennom hullene. Forskalingen er installert på basen, dekorative elementer er plassert inne. Deretter limes de enkeltvis forsiktig på basen, slik at ikke limet stikker ut, ellers vil det være synlig i en gjennomsiktig harpiks.

Forskaling på benkeplaten

Før du fyller benkeplatene, må skjemaet avfettes. Hvordan dekke støtten slik at harpiksen ikke fester seg? For dette formål blir spesielle primere eller voksformuleringer implementert. Den indre overflaten kan også dekkes med en gjennomsiktig film av polyetylen.

til innhold ↑

Epoxy Cooking

Epoksy eltes strengt i henhold til vedlagte instruksjoner.Enhver sammensetning er to-komponent. Tonene tilsettes bare til harpiksen før innføringen av herderen, bland godt. Malingen skal først varmes opp til + 30-35 grader, slik at den bedre forstyrrer sammensetningen. Du kan ikke varme hardere - det kan ødelegge harpiksen!

Deretter legges en herder til hovedkomponenten. Vanligvis er forholdet 10: 3,5, men kan variere avhengig av merke harpiks. Massen eltes grundig, men uten plutselige bevegelser, slik at det ikke kommer noen bobler. Hvis det er noe, blåser du epoksyen med varm luft fra hårføneren mens du blander. Sammensetningen skal helles i løpet av 5-7 timer, den har en begrenset holdbarhet, derfor vil det ikke fungere å elte massen samtidig på flere lag.

Epoksyforberedelse

til innhold ↑

Riktig fyll

Begynn å helle avhengig av tettheten av løsningen og behovene til masteren:

 • flytende tekstur - brukes til å fylle flere hulrom, hjørner, en slik masse tappes lett fra en pinne;
 • "Flytende honning" - en mer tyktflytende epoksy, lar deg lage dråper, linser, en liten dekor, brukes også til å fylle runde benkeplater;
 • "Tykk honning" - egner seg bedre som lim, den er ikke egnet til å helle;
 • "Gummi" harpiks er allerede halvfrossent materiale, men produkter kan støpes fra det, som plasticin.

Hell epoksy opp til 5-6 cm tykt i ett lag. Ellers må du gjøre arbeidet i flere trinn, men først etter at det første laget har herdet helt. Hell harpiksen i en tynn strøm fra midten, som en trestokk senkes ned i løsningen. Etter at de får massen til å strømme nedover den. Løsningen blir jevnet på toppen med en slikkepott.

Fjern deretter alle boblene som vises (av piercing, hårføner). Det ferdige fyllet er dekket med cellofan, igjen til fullstendig polymerisasjon. Støv, kontakt med eventuelle gjenstander bør utelukkes!

til innhold ↑

Sliping og lakk

Noen harpikser innebærer ikke polering, andre trenger å være ferdige. For polering er bare det minste sandpapiret nyttig, grovt materiale kan ikke tas. Arbeidet utføres i sakte tempo slik at overflaten ikke overopphetes. Det er bedre å tilsette litt vann i det hele tatt for rettidig fjerning av varme. For å fullføre arbeidet er basen belagt med en beskyttende lakk.

Slipende epoksy benkeplater

til innhold ↑

Benkeplateomsorg

Varme gryter skal ikke plasseres på benken, servise - det smelter. Bruk bare en myk klut - ull, flanell. En sterk fille fjerner sterk skitt, og tørk den deretter tørr. Ikke bruk skuremidler, aggressive midler, aceton, alkohol. Tunge gjenstander er også skadelige for benkeplater - hvis det slippes, kan produktet bli dårligere. Med forbehold om disse tipsene vil bordet fungere i lang tid uten klager!

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene