icolorex-no.technoluxpro.com/primereTyper grunning

Hvilken dyp penetrasjonsgrunning er bedre?

Dyppenetreringsgrunning er en spesiell sammensetning som brukes til å forbedre egenskapene til løse og porøse underlag. Nedenfor vil vi vurdere de generelle egenskapene til dypt gjennomtrengende jord, snakke om hvordan du bruker dem, og også gi en oversikt over de mest populære merkene på markedet.

Dyp penetrasjonsgrunning

Generell informasjon

Grunnkomposisjoner utfører følgende funksjoner:

 1. Reduser absorpsjonen av etterbehandlingsmaterialer, da de fyller porene på overflaten. Som et resultat blir ikke maling, lakk eller lim bortkastet, men forblir på overflaten av materialet.
 2. Øk vedheft (materialenes evne til å feste seg). Selv om det er verdt å ta en reservasjon: hvis vi snakker om sementpuss, vil limegenskapene bli dårligere, siden sementmelken ikke absorberer seg i porene - fordi de allerede vil være fylt med en grunning.
 3. Styrke basen og trenger dypt inn i strukturen på løse og porøse overflater. Jord, som den var, binder sammen de forskjellige elementene i basen. Reduserer sannsynligheten for å felle ut pussede overflater, skrelle hvitveis, flisemørtel i sømmene, etc.
til innhold ↑

Prinsipp for drift

Ovennevnte egenskaper til jordsmonn forklares med deres kjemiske sammensetning. Akrylbasert vandig dispersjon trenger dypt inn i porene i materialet. En annen komponent av blandingene - polymerer - bidrar til en økning i den såkalte kapillæreffekten, som påvirker gjennomtrengningsdybden. Når fuktigheten fordamper, klistrer små partikler av harpiks seg sammen, noe som resulterer i lange tråder som fungerer som en slags ramme som holder materialet sammen.

Prinsippet om gjennomtrengende vanntetting
Prinsippet om gjennomtrengende vanntetting
til innhold ↑

struktur

Sammensetningen av dypgjennomtrengende primere inkluderer følgende komponenter:

 1. Vann. Bare vannbaserte primere er tilgjengelige på det russiske markedet.
 2. Akrylharpikser. De fungerer som et bindingselement.
 3. Polymerer. De gir god fukting av det behandlede belegget og lar jorden trenge til maksimal dybde.

Som et alternativ kan følgende komponenter legges til bakken:

 1. Soppmidler som fungerer som antiseptiske midler. Jordens antiseptiske egenskaper forhindrer mugg og mugg. Slike blandinger er spesielt nyttige hvis overflaten vil bli operert under forhold med høy luftfuktighet.
 2. Latex, som øker vedheftet av små overflater. Latex forbedrer også vedheft av lavporøse materialer.
 3. Silikon gir basevannmotstanden.
Prisanmeldelse av primere med dyp penetrering
Prisanmeldelse av primere med dyp penetrering
til innhold ↑

Tekniske spesifikasjoner

Egenskapene til dype penetrasjonsprimere varierer avhengig av den spesifikke sammensetningen. Imidlertid er noen tekniske egenskaper like for all jord.

Innholdet av ikke-flyktige stoffer kan variere fra 12 til 20 vektprosent. Hoveddelen av blandingen er fortynningsmiddel - vann.

Vær oppmerksom! Noen produksjonsselskaper tilbyr markedet konsentrerte vannfrie blandinger. Slike blandinger fortynnes med vann rett før bruk i proporsjoner fra 1 til 1 til 1.

Primertetthetsindikatoren er lik tettheten til vann (kilogram per kubikk desimeter). I noen tilfeller kan tettheten av blandingene litt overstige tettheten av vann.

Det omtrentlige forbruket av en dyp penetreringsgrunning kan være mellom 100 og 200 gram per kvadratmeter. Dessuten kan den samme jord forbrukes i forskjellige mengder, avhengig av underlagets absorbsjonsevne.

Omtrentlig forbruk av dyppenetrering

Tørketiden til grunning avhenger av dens sammensetning, nemlig prosentandelen av vannbasen. Vel gjennomvåt material tørker i 1 til 3 timer. Optimale indikatorer for hurtig tørking av overflaten: lufttemperatur - omtrent 20 grader over null, luftfuktighet - 70%.

til innhold ↑

Bruksområder

Som nevnt ovenfor brukes dyptgjennomtrengende jord primært for å styrke løse og porøse underlag. Disse materialene inkluderer følgende materialer:

 1. Sementpuss før maling. Priming hjelper til med å unngå overflateavfall og reduserer også materialets absorbans.
 2. Murstein for maling. Jord beskytter sømmer mot sprenging.
 3. Tapetklistremerke på kalkkalk. På grunn av samspillet med akrylharpikser vil ikke hvitvasking flasse av på grunn av endringer i fuktighet og mekanisk belastning.

I noen tilfeller er bruk av dyptgjennomtrengende primere etter skjønn av mesteren:

 1. Hvis gipsen påføres skallmaterialet, vil sprayen (det grove laget av gipsen) holde seg godt på overflaten, til tross for den høye porøsiteten.
 2. Monolitisk betong, betongmasse, luftbetong, orienterte sponplater og sponplater kan behandles med kvartssandprimer. Selv om slike komposisjoner ikke trenger for dypt, til tross for dette, får overflaten en uttalt ruhet, noe som sikrer utmerket vedheft.
til innhold ↑

Grunninginstruksjoner

Følgende er en sekvens med trinn for påføring av en primer:

 1. Vi rengjør overflaten fra biter med peeling paint eller gips. Vi bruker en hard spatel. Hvis vi snakker om gips, tapper vi den med en liten hammer eller pickax for å finne tomrom.
 2. Vi rengjør basen for støv og smuss med en børste eller støvsuger.
 3. Påfør grunning med en pensel eller sprayboks. Hvis gulvet eller veggene er veldig glatte, foretrekker det å bruke en rulle med en lang haug. Overflatebehandling utføres utelukkende ved positiv lufttemperatur (minst 10-15 grader over null).

Nyttige råd! Hvis det ikke er noen fabrikkprodusert sprøyte, kan enheten lånes fra en flaske med en visker.

Ytterligere handlinger avhenger av mål og type overflate:

 • når det gjelder gips legger vi beacons;
 • før kittingen påføres, fjern fremspringene fra overflaten og jevn gropene;
 • hvis du må male, kitt små mangler osv.

Hver for seg er det verdt å nevne bruken av dypgjennomførende grunning med gipskitt.

Børst på dyp grunning

Slike komposisjoner blir vanligvis brukt to ganger:

 1. Først behandler de overflaten før kitt.
 2. Den andre gangen påføres primeren etter sliping, rett før maling.

Hvis en dyptgjennomtrengende komposisjon tilfeldigvis lander på en overflate som ikke er beregnet for grunning, kan du fjerne den på slike måter:

 • brus fortynnet i en stor mengde vann;
 • sure midler til husholdningskjemikalier "Cillit";
 • vaskemiddel "Mr. Muscle";
 • Eddik essens konsentrat.
til innhold ↑

Oversikt over populære primere

For å bestemme hvilken dyp penetrasjonsgrunning som er bedre, bør du vurdere noen av de mest populære formuleringene.

Merk: enhver grunning må ha russiske samsvarssertifikater.

"Mixonit GR 43"

Primeren er utmerket til å forberede fundamentet før du legger fliser eller vender mot stein.

Tekniske egenskaper ved sammensetningen:

 • absorpsjonsdybde opp til 10 centimeter;
 • fravær av lukt;
 • dampgjennomtrengelighet;
 • tilstedeværelsen av antiseptiske og flammehemmende egenskaper.

Primer Mixonit GR 43

til innhold ↑

"Proakril-bakken"

Latex og akrylater brukes som bindemidler i grunning. Også i bakken er det et antiseptisk stoff og en skumslukker. Takket være antiskum skum stoffet ikke når det røres.

Grunninget gjelder ikke bare på mineralbaser, men også på trevirke. "Pro-akryl-grunning" kan brukes både til internt arbeid og for å styrke fasaden, siden latex er inkludert i sammensetningen, noe som øker materialets motstand mot fuktighet.

til innhold ↑

"Optimist"

Grunningsmasse “Optimist” er laget på grunnlag av akrylpolymer og er egnet for behandling av både indre og fasade overflater. På grunn av akryl trenger stoffet dypt inn i materialets struktur, samtidig som det gir utmerket vedheft. I tillegg inneholder "Optimist" et antiseptisk middel som forhindrer mugg og mugg.

Akryl Primer Optimist

En spesiell dyp penetreringsgrunning for Optimist-betong er tilgjengelig. Det er egnet for behandling av betong- og teglflater. Om ønskelig kan sammensetningen behandle gips, gipsark og tre. Etter å ha påført jorda på en tørket overflate, vises en tynn, men holdbar gjennomsiktig og fargeløs film.

Tekniske data for optimistgrunning:

 • penetrering i overflaten - opptil 5 centimeter;
 • forbrukshastigheten til materialet er fra 100 til 250 milliliter per 1 m2 (det spesifikke tallet avhenger av overflatetypen);
 • siste tørketid - 2 timer;
 • fargen på væskeoppløsningen er hvit;
 • sammensetningen kan lagres i ikke mer enn et år ved en temperatur på 5 til 30 grader over null;
 • ved påføring av jord kan omgivelsestemperaturen være fra 5 til 30 grader over null.
til innhold ↑

«Ceresit»

Dette merket kan kalles det vanligste valget blant mestere. Produktene er av høy kvalitet og kompleks, men effektiv sammensetning.

"Ceresit" brukes til å behandle enhver overflate med en absorberende base. Sammensetningen forbedrer limkvaliteten på materialer, binder støvavleiringer, styrker basen. "Ceresit" tillater heller ikke å tørke tynne nivelleringsløsninger, forbedrer spredningen av gulvmaling og materialer og forhindrer at de bobler.

Ceresit dyp penetrasjonsgrunning

For å arbeide med svært porøse baser fortynnes emulsjonen med vann i forholdet 1 til 1. Ceresit påføres i flere lag.

Svaret på spørsmålet om hvor mye denne sammensetningen tørker er tvetydig. På grunn av metningens sammensetning, tørker denne primeren i ganske lang tid - fra 4 til 7 timer. Hvis vi snakker om overflater av gips og tre, kan tørketiden for hvert lag komme opp til en dag.

Kjennetegn på Ceresit:

 • jordbase - akrylkopolymerer;
 • fargen på sammensetningen er lys gul;
 • materialets forbrukshastighet avhengig av type belegg - fra 100 til 200 milliliter per kvadratmeter;
 • den optimale temperaturen ved påføring av sammensetningen er fra 5 til 35 grader over null;
 • jord må lagres i uåpnet emballasje i 1 år.

For å forhindre sopp og mugg, er Ceresit CT 99 soppdrepende primer tilgjengelig. Produktet produserer i en pakke på 1 liter. Grunning brukes som et eget lag sammen med en dyp penetreringsgrunning.

Det må huskes at dypgjennomtrengende jord ikke er allmektig: den kan styrke den løse basen, men den vil ikke fikse et tydelig peelingområde. Når du kjøper en grunning, anbefales det å ta hensyn til kompatibiliteten med en eller annen base.

Legg til en kommentar

maling

lim

Verktøyene